اهمّیت پژوهش در مدارس
بچّهها در مدارس فقط برای درس خواندن وتست زدن آموزش میبینند و قدرت استفاده از افکار و ایدههای سازنده از آنها به سبب کتابهای معرفی شده گرفته میشود. در واقع با این کار در مدارس بر روی محفوظات آنها بیشتر کار میشود و توانایی حلّ مسأله به صورت ناخواسته از آنها صلب میشود در صورتیکه انجام تحقیق و پژوهشهای آزمایشگاهی و عملی به آنها فرصت رشد و شکوفایی ایدههای جدید را میدهد و در آنها انگیزهای برای حل مسأله بوجود میآورد و به آنها آموزشی عملی و نه تنها تئوری در جهت مواجهه با مشکلات و سختیهای زندگی ارائه میدهد و کمک میکند تا در موقعیتهای مختلف طرحی نو ابداع کرده و تلاشی در جهت مقابله و رفع آن انجام دهند و نه در جهت فرار از موقعیت بوجود آمده و علاوه بر این روحیه کار تیمی و مسئولیّت پذیری، نظم، اعتماد به نفس و قدرت تحمل و صبر دانشاموزان را بالا میبرد زیرا افرادی که در یک گروه قرار میگیرند ممکن است از لحاظ سطح علمی و کاری یکسان نباشند و این دقیقاٌ شبیه جامعهای است که در آن زندگی میکنیم و همه در آن در یک سطح نیستیم حتی امکان دارد از یکدیگر خوشمان نیاید ولی در کنار هم زندگی میکنیم و همدیگر را تحمل میکنیم انجام کار تیمی و پژوهش هم به همین شکل میباشد ممکن است در یک گروه اعضا زیاد با هم خوب نباشند ولی یاد میگیرند که چگونه برای رسیدن به هدفشان کنار هم بمانند و با هم تعامل کنند.
در دبیرستان مدبّران ما در چندین حوزه کار پژوهشی انجام میدهیم( فیزیک، الکترونیک، برق، شیمی، نانو، زیست فناوری، زیست پزشکی، ژنتیک گیاهی، تغذیه و میکروبیولوژی و محیط زیست و گرایشهای جدید دیگر) روش کار به این صورت است که دانشآموزان روش تحقیق علمی و اصولی آن مباحث و مطالبی که در دورههای آکادمیک و دانشگاهی آموزش داده میشود را یاد میگیرند و صرفاً به این فکر نمیکنند که تحقیق کردن چیزی است که در اینترنت بابتش فقط سرچ کنند و تحویل دهند. اساتید مربوطه پروپوزال نویسی، پایاننامه نویسی، نحوه درست کردن بروشور و پاورپونت درست کردن را یادمیگیرند و شروع به کار عملی در موضوع جدید و نویی که برای اوّلین بار در دنیا ارائه شده میکنند.
آنها ابتدا مطالب را جمعآوری میکنند و وارد کار عملیاتی و آزمایشگاهی میشوند و در نهایت روی آن طرح و ایده در حد آزمایشگاه مدرسه کار میکنند و برای تکمیل کارها از دانشگاههای معتبر( دانشگاههایی مثل دانشگاه تهران، شریف، تربیت مدرس و دانشگاههای آزاد) که میتوانند در این حوزه به ما کمک کنند زیر نظر معلمان استفاده میشود و تأیید کار از اساتید علمی گرفته میشود. و بچهها در جشنوارههای مختلف میتوانند با قدرت زیاد شرکت کنند و در کلاس یاد میگیرند چگونه دفاع کنند و سؤالات داوران را جواب دهند و چگونه با هم، هم اندیشی داشته باشند و از شکست نترسند. ما در هر جشنوارهای که شرکت میکنیم میگوییم یا برنده میشویم یا چیزی را یاد میگیریم پس هیچ وقت شکست نمیخوریم.
شرکت در این جشنوارهها تأثیر چشمگیری بر روی افزایش اعتماد به نفس دانشآموزان عزیز دارد زیرا از پروژهی ارائه شدۀ خود دفاع میکنند و سهمیه انتخاب رشته اوّل دانشگاه برای آنها لحاظ میشود و یک رزومه پژوهشی قوی برای کار و تحصیل آینده به دست میآورند.
در سال گذشته مدرسه مدبّران در جشنواره« یک دنیا یک ایده » شرکت کرد و دانشآموزان برای اعزام به ترکیه و چین انتخاب شدند.
در جشنوارههای داخلی منتخبین داخلی برای جشنوارههای خارجی انتخاب میشوند که این جشنوارههای خارجی عموماً جشنوارههای بینالمللی هستند که از همۀ کشورها در آن شرکت میکنند. جشنواره گیاهی در دانشگاه تهران برگزار شد و سهمیه دانشگاه تهران و رزومهای برای دانشآموزان در آن جشنوراه لحاظ شد و موفق به کسب مقام شدند.
جشنواره بعدی، جشنواره سینا بود که در دانشگاه آزاد علوم تحقیقات انجام شد ولی دانشآموزان موفق به دریافت سهمیه دانشگاه شهید بهشتی و علوم تحقیقات با کسب رتبۀ اول و سوم شدند و آنها بدون کنکور میتوانند وارد این دانشگاه شوند و برای رتبۀ چهار تا ده هم حذف یک صفر از رتبۀ کنکور سراسری در نظر گرفته شد.
در کل پژوهش در کنار آموزش دلیلی برای افزایش انگیزه دانشآموزان در جهت رسیدن به اهداف علمی میباشد و خود دانشآموزان نیز به این نکته اشاره کردند که انجام کارهای پژوهشی باعث افزایش علاقه به درس و تحصیل در آنها شده است.
با افتخار اعلام مي كنيم :
کسب سه رتبه اول کشوری در جشنواره بین المللی تبیان در دانشگاه شهید بهشتی توسط دانش آموزان بارسایی
گروه نانوفناوری
نازنین تاجیک
گلفام چهرازی
سارا مغاری
پریا ایلی
محدثه اسحاقی
گروه شیمی و تغذیه
نگار معتکفی
ریحانه پاکیان
زهرا خادمی
زهرا حاجی جلیلی
گروه زیست فناوری
رعنا مروتی
پانیذ مهاجری
مهدیه مبشری
دنیا سعیدی
ترنم احمدی نژاد
جا داره تشكر كنيم از حمايت هاي بي نظير خانواده هاي عزيز كه اگر همراهي و حمايت شما اولياي بزرگوار نبود چنين نتيجه ايي رخ نمي داد
ممنونيم بهترين پدر و مادر هاي دنيا
کسب رتبه های اول و دوم و سوم کشوری در مسابقات یک ایده یک دنیا
*رتبه اول کشوری (کشاورزی) و رتبه سوم کشوری (شیمی):
آریانا تاج دین . زینب امامی . نیکی امامی . پارمیدا بردبار . صنم مفلح
*رتبه دوم کشوری (نانو):
سارا مغاری . پانیذ شقاقی . گلفام چهرازی . نازنین تاجیک . آتنا پیله وری
*رتبه دوم کشوری (عمران):
آتنا اکبری . ملیکا خالقی . مبینا یادگاری . حورا جهانگیری . رومینا چنگیزی
*رتبه دوم کشوری ( برق):
صبا لطفی . حانیه بهبهانی . هانیه زندی . زهرا تنباکوسازان . زینب حیدرپور
کسب ۷ مقام برتر کشوری در حوزه های شیمی،علوم زیستی،نانو،فنی مهندسی ،برق ، انرژی و داروسازی
گروه سمینار مدبران
علوم زیستی رتبه 2 کشوری
ملیکا مهربان راد، فریال بخشی، مهساکاظمی، روژین انوری، سودا آزموده پرور .
علوم زیستی رتبه 3 کشوری
زینب امامی،پارمیدار بردبار،نیکی امانی،صنم مفلح،آرینا تاج دین.
فنی و مهندسی رتبه 3 کشوری
فریال نبی زاده،ستاره اصغری،زهره رباطی،صنم نیکخواه،سارا حاتمی.
انرژی تجدید پذیر رتبه1 کشوری
مهدیه فلامرزی،تینا الهی،روژان سلطانی،فاطمه رضایی.
فنی و مهندسی رتبه 1 کشوری
آتنا اکبری،ملیکا خالقی فر،حورا جهانگیری،مبینا یادگاری،رومینا چنگیزی.
غرفه مدبران
نانو تکنولوژی رتبه 3 کشوری
مدیسا جوادی راد،مهشید نصیری،سونیا آقایی،نازنین شاهباز،سارینا دهقانپور.
دارو سازی رتبه 2 کشوری
فاطیما ساری خانی،نرگس جلودارمقدم،سحر معقولی، ثنا یوسفی پور،ریحانه منتظری.
کنفرانس بین المللی مخابرات نوری غرب آسیا
دانشگاه شهیدبهشتی – 7 ، 8 اردیبهشت 98
« کنفرانس بینالمللی مخابرات نوری غرب آسیا» با حضور اساتید برجسته و کارشناسان رشته برق و مخابرات از سراسر جهان توسط گروه مهندسان کشور عزیزمان با حضور دانشآموزان مسلط به زبان انگلیسی برای اوّلین بار برگزار شد که شرکت در این کنفرانس برای دانشآموزان پایه دهم و یازدهم رشته ریاضی آزاد بود.
این کنفرانس جهت آشنایی دانشآموزان با رشته برق و مخابرات برگزار شد. مدیر برگزاری این همایش گفت:" امروزه یکی از نیازهای مبرم جوامع و صنایع در تمام کشورها مسأله برق و مخابرات است و از جمله دلایل اصلی توجه به مبحث برق و مخابرات، الکترونیکی شدن همه ابزارآلالت و امکان برقراری ارتباط در سراسر جهان با کوتاهترین فاصله زمانی ممکن میباشد."
حضور دانشآموزان از جمله دانشآموزان پایه ده و یازده رشته ریاضی مدرسه مدبّران بارسا به عنوان اوّلین و تنها دانشآموزان شرکتکننده در این کنفرانسها به دلیل افزایش سرعت و پیشرفت تکنولوژی از اهمّیت زیادی برخوردار بود. یکی از دلایل اصلی برگزاری این همایش نیز حضور فعالانهی این عزیزان جهت افزایش انرژی و توان بیشتر ارایه دهنگان ذکر شده بود.
با توّجه به اینکه این روزها شاهد برگزاری کنفرانسهایی در زمینههای مختلف علمی، فرهنگی، ورزشی و ... در سطح جهان و من جمله کشور عزیزمان ایرن هستیم که در اغلب این کنفرانسها حضور اساتید مربوطه از سراسر دنیا به چشم میخورد ولی نکتهای که کمتر به آن پرداخته شده و کمتر دیده میشود حضور فعالانه دانشآموزان در برگزاری این کنفرانسهای علمی و پژوهشی میباشد که این مهم از جانب مدرسه مدّبران بارسا برای شکوفایی استعداد نخبگان این مرز و بوم به خوبی طی دو روز انجام گرفت. توجّه این بچهها به مسائل ذکر شده در کنفرانس و سؤالات حاکی از این توجّه از جانب این دانشآموزان آن هم به زبان انگلیسی از اساتید اعزامی خارج از کشور از دلایل عنوان شده به عنوان افزایش انرژی و بهبود کیفیت کنفرانس برگزار شده اعلام گردید.
در روز آخر از دانشآموزان خواسته شد که از آموختههای خود در این دو روز 15 دقیقه صحبت و ارائهای داشته باشند که دانشآموزان ذکر شده ارائهای فوقالعاده به زبان انگلیسی داشتند و در پایان گواهینامۀ علمی معتبر و بینالمللی به آنها اعطا گردید.